Evenwicht leren aanbrengen

Evenwicht ook in lastige situaties

Als zekerheden van buiten wegvallen, kun je dan nog blijven staan, ervaren, handelen en focussen? Opnieuw een evenwicht vinden? Als je verbonden bent met je instinct, zintuigen en intuïtie lukt het makkelijker problemen aan te kunnen. Want je maakt ze minder belangrijk. Dan gaat het niet om wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat.

Ervaar zelf!

Wat gebeurt er van binnen met je als je iets als een probleem ervaart? Bijvoorbeeld: Je baan houdt op. Je wordt onrustig of bezorgd, je ademhaling wordt sneller, het moet gauw opgelost worden, je gaat vechten. Helaas los je hiermee het probleem niet op en je wordt neurotisch, gedeprimeerd, hysterisch, noem maar op.

Basisgevoel voor evenwicht

Een basisgevoel ondersteunt je in een rotsvast vertrouwen in je leven en het leven zelf. Het houdt je bij elkaar. Je blijft verankerd in jezelf, waardoor problemen je niet overnemen. Door die houding zorg je ervoor dat je natuurlijke beweegkracht voldoende door je hele lichaam heen kan blijven stromen. Problemen worden mogelijkheden om met nieuwe situaties om te gaan.

Evenwicht vergroten

Werken aan je basisgevoel doe je door te verbinden met je hoofd, hart en buik. Je raakt hierdoor niet geblokkeerd en bent in staat een probleem van een andere kant te bekijken. Een positie die voor jou fijn voelt. Bijvoorbeeld vanuit kansen. En dat je ertegenaan kijkt als een boodschap die wil doorkomen, die jouw aandacht vraagt. Meegaan hierin in plaats van vechten ertegen. Vertrouwen dat er een antwoord komt waarmee je echt verder kunt.

Het verschil

Via coaching kun je leren hoe je in leuke en minder leuke situaties je evenwicht bewaard. In balans blijft. Hoe fijn is het als je van gespannen weer naar veerkrachtig zijn gaat, van richtingloos naar manifesteren of verward naar helder! Weer in je midden zijn waar het stroomt. Wat ervaar je als verschil als je tegen iets vecht of meegaat met? Als je ermee werkt, is de kans veel groter dat je voor jou de weg vooruit vindt. Met vechten of duwen wordt alles moeilijker.

Ik leer je om dit waar te nemen in je lijf, je ademhaling en energie!