Je vitaliteit beperken door overtuigingen

Hoe beperken we onze vitaliteit door onze overtuigingen?

Onbewust en automatisch doordat we weerstand bieden aan sommige gebeurtenissen in ons leven. Onze ouders, de school en andere autoriteiten hebben meestal de input geleverd voor een heleboel  zelfbeperkende, vooral collectieve overtuigingen en patronen.

Wij blijven er echter mede verantwoordelijk voor omdat wij ze geloofd hebben. We dragen nu als volwassene de verantwoordelijkheid om al die dingen eens wat nader te onderzoeken. Dus niet meer zomaar aan te nemen.

Ook als we door omstandigheden aan het kortste eind trekken, raken we van overtuigd dat er buiten onszelf grotere machten bestaan dan de kracht in onszelf. We gaan twijfelen over onze innerlijk bron van kracht. Ons geloof over onszelf begint de waarheid over onszelf te overschaduwen.

Start vandaag nog met je bewustwording

 

Gelukkig zijn wij zelf degenen die, in onze eigen geest, de patronen hebben vastgelegd. Wij kunnen ze dan ook weer loslaten! Onze vrijheid is dan ook de andere kant van de verantwoordelijkheid. De vrijheid om die patronen op te geven. Daarvoor is het goed te weten hoe we die patronen scheppen en vasthouden.

Wees meer bewust van je weerstand. Weerstand is een blokkade en ondermijnt onze vitaliteit.

Veroordeel jezelf niet langer. Word alleen bewuster. Kom in actie met liefde en geduld voor jezelf.

 

‘De wereld is een caleidoscoop. De beelden die je ziet verschijnen, komen van de gedachten die zich bewegen in je eigen geest.’

James Allen