Ziekte voorkomen door vitaal leven

Ziekte voorkomen

Ziekte voorkomen willen we allemaal! Noodzakelijk voor het welzijn van iedereen is dat je tot een geloof in jezelf komt. Want geloof gaat hand in hand met een sterke bewustwording. In het leven heb je te maken met opvoeding, godsdienst, relaties, leerscholen, enzovoorts. Zaken die jouw geloof, zelfvertrouwen kunnen beïnvloeden. Daarom is het niet altijd gemakkelijk om deze zaken kritisch tegen het licht te houden. En dat kan kwalen of ziektes doen ontstaan.

Signalen

Als je niet gelooft in jezelf, in jouw immuniteit, in jouw natuurlijke krachten wordt je juist vatbaarder voor een ziekte! Ziekte is een symptoom, een signaal dat jouw levende zelfkern als informatie uitzendt: opdat je iets grondig zou inzien en veranderen in je bestaan. Het wil jou bewust laten worden. Met andere woorden, je doet iets dat niet helemaal in de richting van ‘leven’ loopt, waardoor het leven niet volledig en optimaal in jou kan doorstromen.

Hoe werkt dat?

Afhankelijk van hoe en op welke wijze jij iets mag bijschaven aan je levensovertuigingen en daden, zal je een kwaal of ziekte ontwikkelen. Elke ziekte is in de kern ontstaan in de overtuiging (geloof in jezelf, in je immuniteit) en in de aard van het psycho-emotionele veld van een individu. Een specifieke ziekte is een signaal dat oproept dat de mens zichzelf bevrijdt van de onderliggende oorzaken! Dus het niveau van overtuigingen en gevoelsdiepten. Wat houd jij zelf in stand met je gedachten, overtuigingen, emoties en bijbehorende handelingen? Hoe haal jij ziekte naar je toe?

Durven kijken

Maar iedereen heeft zijn of haar genezingsproces zelf in de hand als je maar durft te kijken naar de reden. Je kan aan de hand van je ervaringen in het leven nagaan met welke diepliggende overtuigingen omtrent jezelf en het leven jij geboren bent. Waarom jij onbewust bepaalde situaties, mogelijk steeds weer dezelfde soort situaties, naar je toehaalt. Dit gebeurt niet ‘zomaar’. Gebeurtenissen, emoties, maar ook ziekten worden door je levende zelf-kern in het leven geroepen om je iets duidelijk te maken.  Om je te laten inzien waar jij jezelf als mens pijn bezorgt, waar jij liegt tegen het leven in jezelf.

Vitaal leven

Ziekte voorkomen kun je leren door bewust te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Laat leven volledig en optimaal in jou stromen! Leef daarom vitaal door bewust stil te staan bij wat speelt in jouw leven. Ik help je graag hiermee.

Lees meer over coaching en training https://www.jenniferhoogland.nl/coaching-van-jennifer-hoogland-maakt-het-verschil/