Matrixmethode

MatriXmethode. Wat is dat en wat doet het?

De MatriXmethode is een snelle, veilige en aantoonbaar effectieve interventietechniek bij mentale en/of psychische problemen. Je leert zelf (weer) de regie te krijgen over je eigen hoofd. Een aanpak die echt het verschil maakt. Ook als andere interventietechnieken niet blijken te werken. Soms zijn 1 of 2 gesprekken al voldoende  om een probleem aan te pakken. 

Onze eigen systemen, processen, belevingen en fragmenten!

“Niet door dingen die gebeuren raken mensen verontrust, maar door de wijze waarop ze ernaar kijken.”- Epictetus

Hoe werkt het?

Ieder mentaal proces is een eigen proces. Alle informatie staat opgeslagen in je eigen brein. Iedere keer wanneer iets gebeurt, word je herinnerd aan dat ene fragment /fragmenten die al eerder hebben plaatsgevonden. Of gekoppeld aan fragmenten die al zijn bedacht zoals die mogelijk in de toekomst zullen plaatsvinden. De welbekende doemscenario’s die we allemaal wel kennen. Zo ontstaan onze eigen systemen, processen, belevingen en fragmenten. Ieder fragment is in feite een milliseconde en komt maar 1 keer in je leven precies hetzelfde voor. Door individuele fragmenten te onttriggeren worden ze ontladen en heb je van dat ene fragment geen last meer. Eenmaal bewust onthouden is voor altijd onthouden. Het is blijvend, want jij als persoon doet dat zelf.

Wat doet de MatriXmethode?

Iedereen is uniek en beleeft gebeurtenissen op zijn eigen manier. De MatriXmethode gaat in op jouw strategie van jouw BELEVING van jouw probleem en niet op de inhoud ervan. Je regisseert je hoofd door te bepalen hoe je omgaat met informatie. Want via je werkgeheugen zet je iets negatiefs om in neutraal of positief in je lange termijn geheugen. Je beleving verandert hierdoor. Ook al is er niets aan de gebeurtenis veranderd.

Wat kun je aanpakken met de MatriXmethode?

  • Een vol hoofd opruimen wat maakt dat je chaos ervaart. 
  • Op zoek gaan naar jouw trigger bij een gebeurtenis waarbij je angst ervaart.  Bijvoorbeeld: je brengt een bezoek aan de tandarts. Wat gebeurt in je lijf? Wat roept angst op? Is het een geluid, beeld, gevoel, gedachte? Je gaat hiernaar op zoek en neutraliseert het fragment dat jou belemmert. Jijzelf haalt de kracht eruit. 
  • Bij leerproblemen ontdek je hoe jij het beste leert. Waar je de belangrijke informatie voor jou opslaat, hoe je dit doet om weer makkelijk terug te vinden. 

Ervaar zelf hoe effectief deze methode werkt. In een workshop of individueel. Het kan je helpen meer rust te ervaren in je dagelijks leven, thuis, op je werk of op school beter onthouden en concentreren.

Resultaat

Rust en structuur!

Volg een workshop Hoofd Opruimen en ervaar het effect hiervan! Kijk in de Agenda voor data.

Voor kinderen: https://www.kindercoachingbetuwe.nl/

Hoofd opruimen
Hoofd opruimen via MatriXmethode