Vitaliteit en ademen. Hoe?

Vitaliteit door te blijven ademen in zowat alle situaties is nog niet altijd even makkelijk

Dagelijks blijven ademen in een wereld waarin we leven en met van alles worden geconfronteerd. Hoe doe je dat? In contact met anderen kan het gebeuren dat je in een bepaalde stemming bent en alles opeens anders voelt. Eerst was je vrolijk en opeens verdwijnt de grond onder je voeten door een gebeurtenis, een geluid, een woord, een geur, enzovoorts. Want je zintuigen hebben iets opgepikt (zijn iets gewaar geworden). Je krijgt gedachtes, gevoelens, sensaties en je energie stroomt niet meer.

Wat gebeurt er met je ademhaling?

Je ademhaling stopt, wordt sneller, minder ….. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet bevriest in deze gewaarwording? Dat je energie blijft stromen, wat de ander ook doet of zegt. Ook dat je gewaar blijft van wat er van binnen bij jou gebeurt.  En jij je eigen wijsheid (kracht) gebruikt om niet mee te deinen met de gemoedstoestand van een ander, zonder agressief te worden.

Het geheim

Met je aandacht bij je eigen ademhaling blijven! Waar bevindt die zich op dit moment in je lichaam? Wat doen je in- en uitademing? Voel de golven binnen jou die jouw inspiratie laten stromen. Hoe stromen ze? Wees dagelijks nieuwsgierig naar jezelf. Door stil te staan bij hoe het van binnen is bij jou. Zonder oordeel, maar met liefde naar jezelf en acceptatie voor wat er is.

Eerst voor jezelf zorgen, want anders kun je een ander ook niet goed helpen. In het vliegtuig raden ze ouders aan eerst het zuurstofmasker zelf op te doen en daarna hun kind te helpen. Ervaar zelf wat dit doet met je vitaliteit.