Coaching 1 op 1

Coaching 1 op 1 helpt!

Herken je dit bij jezelf? Er komt “iets” van binnenuit opzetten als je wilt handelen en je stopt en stelt uit. Het “iets” kun je niet benoemen, maar het blijft wel knagen. Je schudt het gevoel van je af, zoekt afleiding en gaat weer verder. Tot het weer gebeurt. Soms houdt het je uit de slaap. Sommigen ervaren vage klachten die niet toe te wijzen zijn aan een ziekte als ze hiermee naar de huisarts gaan. Kortom, vaag!

Blokkade

Een blokkade zorgt ervoor dat je van binnenuit meteen een soort “stop” ervaart als je in een bepaalde situatie terecht komt. Dit kan zijn in de vorm van angst, misselijk gevoel, bevriezing, een blok in je maag of iets anders. Vaak heeft het te maken met het verleden. De blokkade is dus een effect van een gebeurtenis die nog doorwerkt in het heden. Soms ben je je bewust hiervan, maar soms ook niet.

Ademhalen en bewegen

In coaching 1 op 1 ervaar je via oefeningen hoe je blokkades oplossen en wat er in je lichaam gebeurt. Je hoeft je verleden niet helemaal op te rakelen, maar je wordt je wel meer bewust hoe je lijf situaties verwerkt. Want je komt in actie om effectief iets hiermee te doen en je leert hoe je ademhaling je ondersteunt hierin.

Hoofd, hart en buik voor natuurlijk leiderschap

Autonomie (HOOFD): Het gegeven dat wie we zijn en wat we doen niet afhankelijk is van iets of iemand buiten onszelf.

Authenticiteit (HART): Vanuit oprechtheid en waardigheid in de communicatie volledig “ja” zeggen tegen jezelf, zonder met agressie “neen” te hoeven zeggen tegen de ander.

Assertiviteit (BUIK): Herkenbaar aan de natuurlijke kracht, vanuit vertrouwen en basiszekerheid.

Als je jouw blokkades leert herkennen en accepteren, kun je stappen zetten die écht het verschil maken in je leven! Jou wordt helder waar het echt om gaat. Wat mis je en wat kun jij zelf hierin doen of laten.

Flow!

Zijn je hoofd, hart en buik in verbinding met elkaar, dan ervaar je dat dingen meer als vanzelf gaan. Je voelt energie die jou meer rust, plezier en ruimte geeft om vitaal te leven. Blokkades die je eerder stopten, zorgen niet meer voor een belemmering. Want je merkt ze op in het moment en neemt leiding in hoe hiermee om te gaan. Bewust stoppen of doorgaan. Natuurlijk leiderschap!

Bekijk het korte filmpje om een idee te krijgen van enkele van de oefeningen. Simpele maar doeltreffende oefeningen die iedereen kan doen en altijd effect hebben.

Welkom!

Blijf niet langer rondlopen met je blokkades die je je plezier ontnemen. Bel of mail met je vragen.

Je bent van harte welkom!

Coaching 1 op 1
Coaching helpt mensen vitaal te leven