“Het hier en nu bewustzijn van een geopend hart naar je gehele lichaamservaring maakt het verschil merkbaar tussen de beperkte mogelijkheden van het kleine bange en dus afhankelijke kind en de vrijwel onbegrensde mogelijkheden van de zelfstandige en autonome volwassene. En dat bewustzijn maakt een keuze mogelijk.”
Bron: Van binnen weet je alles

Coach en trainer

coaching door jenniferAls coach en trainer help ik jou om je weerbaarheid te vergroten. Hoe? Door je fysieke, emotionele en mentale problemen aan te pakken en te laten doorstaan, waarna je weer in je kracht komt.

Een oplossing voor de lange termijn

Het is heel belangrijk dat coaching echt werkt. Veelal willen we vanuit ons hoofd dingen oplossen of aanpakken en laten we de rest van ons lichaam achterwege. In mijn werkwijze betrek ik je hele lijf. Je komt bij de kern en werkt aan een oplossing voor de lange termijn. Je voelt in je lijf dat er iets verandert en waar het verandert. Wat je leert, integreer je. Met als resultaat: Je wordt vitaal en kan weer op eigen kracht in het leven staan. Je wordt competenter!

Hoe help ik?

Ik bied warmte en veiligheid om in contact te kunnen komen met wat er op dat moment is. In echt contact voel je je veilig, de basis voor vertrouwen om je kwetsbaarheid (kracht) ruimte te geven. Hoe deze kracht te gebruiken om ook de minder leuke dingen in het leven te accepteren en liefdevol naar jezelf hiermee om te gaan? Verschillende methodes en oefeningen die een steuntje in de rug geven, worden jou geboden. Na coaching kun je het veelal zelf doen!

Volwassenen en kinderen

In een gezin met 6 kinderen heb ik mijn plek leren innemen. Als kind wilde ik graag dingen zelf kunnen doen. Iets me eigen maken en plezier eraan beleven. Ruimte krijgen om te ontdekken en te ontwikkelen. Dit ging niet altijd vanzelf! Door in gesprek te gaan, vallen en opstaan heb ik geleerd me staande te houden. Veerkracht ontwikkeld. Kwam ik er niet uit, vroeg ik om hulp.

Een tante op hogere leeftijd heb ik piano zien leren spelen en plezier beleven. Ik geloof dat je niet vroeg genoeg kunt leren hoe je van je eigen mogelijkheden gebruik kunt maken. En je bent nooit te oud om te leren dit te doen.

Daarom coach en train ik volwassenen en kinderen van 8 – 12 jaar die midden in de ontwikkeling van hun kwaliteiten zitten.

En nog dit

Ik ben in 1963 geboren in Suriname en op 25-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Ik ben getrouwd en hou van lekker eten en koken, tuinieren. Verder luister ik graag naar muziek. Foto’s maken doe ik vooral op vakantie. Ik probeer dan steeds weer de mooiste foto te maken!

Door mijn achtergrond heb ik gemerkt dat mensen overal dezelfde behoefte hebben ondanks verschillen in cultuur. Altijd bestaat de behoefte aan oprechte aandacht en respect voor wie we echt zijn, de basis voor dieper contact. Ik werk met zowel kinderen als volwassenen uit verschillende culturen.