Complimenten cliënten na coaching

Het is belangrijk dat coaching echt werkt. Welke coachvraag en welk resultaat.

 

Ik wil plezier leren ervaren in het leven, angsten leren loslaten en keuzes leren maken (man 24 jaar)

Ik kon moeilijk problemen loslaten. De coaching is mij goed bevallen. Ik heb inzichten gekregen in hoe ik keuzes maak en geleerd om los te laten. Een situatie heeft meerdere kanten. Ik ben zeer tevreden want ik ervaar nu meer plezier en durf weer keuzes te maken.

 

Onrust onderzoeken onder personeel (Bedrijf na procesbegeleiding)

Dank voor je positieve inzet.

 

Ik wil rust in mijn hoofd krijgen als er zoveel gedachtes zijn! (adhd, man 20 jaar)

“Ik vond het proces heel goed, al was dat maar 1 keer! Het heeft mij echt heel goed geholpen om weer rust te creëren in mijn hoofd als dat er niet meer is. En dat je niet maar door kan blijven gaan. Ook even stilstaan en je afvragen waar ben ik nou mee bezig. Wat mij bijgebleven is: hoofd leeg maken doe ik nog steeds en de ademhalingsoefeningen ook want dat vind ik echt helpen. En ik vond het heel fijn dat je me geholpen hebt met mijn probleem want ik zat er echt mee. Wist niet dat zulke kleine activiteiten zo goed konden helpen.”

 

Ik wil meer grip hebben op de ontwikkeling van mijn kinderen (gezin, vrouw 51 jaar)

“Ik vond het proces aangenaam. Je ontvangst is hartelijk en warm. Voordat we begonnen hebben we oefeningen gedaan om meer bij mezelf te komen, waardoor ik toch meer rust kreeg tijdens het gesprek.

Ik ben niet gewend een bepalende persoon te zijn, en jij gaf me daar juist veel ruimte voor. Dat was wel even wennen, want ik denk daar niet altijd over na, de bewustwording is goed en ik heb er in het dagelijks leven ook wat aan.

Mijn eigen gedrag, overtuigingen en houding beïnvloeden ook mijn gezin. Meer vanuit mijn hart leren leven en daarmee me kwetsbaarder opstellen maakt het makkelijker. Mijn kinderen en man wijzen me er ook al op!”

 

Ik wil werken vanuit echt in contact zijn met mezelf en de ander (vrouw 60 jaar)

“Er kwam verdriet naar boven die eerste keer en dat mocht er zijn. Ik heb zelf de neiging om dat nog weleens weg te drukken. Door er op een troostende manier bij te zijn en het verdriet te koesteren kon ik ontspannen en verder met de vragen die er leefden.

Met lichaamsoefeningen werd mij voelbaar en bewust gemaakt hoe subtiel er iets in me leeft en hoe ik meer balans kan vinden. Hierdoor wordt het contact met mezelf duidelijker. Juist in contact met de ander.”

 

Ik wil beter voor mezelf zorgen, met het effect dat ik bij mezelf blijf (vrouw 54 jaar)

“Voor mij is de basis gelegd voor luisteren naar mezelf. Dat deed ik eerder niet. Als ik werd geraakt schoot ik in mijn emotie en zag dingen niet helder meer. Ging weg bij mezelf. Ik voel me nu rustiger in contact met anderen doordat ik meer vertrouw op mezelf. Kan meer feitelijk benoemen wat er is en in gesprek blijven met de ander. Zoveel makkelijker!”

 

Kennismakingssessies met coaching via het lichaam

1 “Mijn hulpvraag: Hoe maak ik de oppasmiddagen met mijn kleinkinderen ook voor mijzelf leuk?  In het contact met jou heb ik een fijne werkwijze ervaren,  persoonlijk en toch heel professioneel. We kennen elkaar niet en toch leek en voelde het alsof we elkaar kenden en vertrouwden voor deze sessie. Ik kon me gemakkelijk geven en genieten. Ik ben me bewuster van de gelaagdheid in mijn lijf, alle onderdelen verdienen aandacht en willen ontspannen. Het me bewustzijn van de kracht die ik heb als persoon: oma, partner, vriendin, zus, etc. en het mezelf blijven in allerlei situaties heb ik weer eens aangeboord in deze sessie. Ik mag (moet) mezelf (blijven) onderhouden. Mijn opdracht is dicht bij mezelf te blijven en daadwerkelijk te blijven voelen en niet te snel in mijn hoofd te gaan zitten.”

 

2 “Mijn hulpvraag: Hoe ervaar ik meer ontspanning in wat ik doe?  Wat me vooral bijblijft is dat het goed is als ik meer aandacht besteed aan mijn buikademhaling, die staat voor ontspanning en plezier. Ik probeer vaker te letten op mijn ademhaling, bijvoorbeeld thuis als ik op de bank zit of als ik in de trein zit. Ik vind het makkelijker om er tussendoor op te letten.

Wat ik bijzonder vind aan jouw manier van werken is dat je met zowel lichaam als geest werkt. Je vertaalt het gesprek gelijk in lichamelijke uitingen. Je coacht allebei: met woorden en met lichaamshouding en beweging. Dat is een combinatie die ik nog niet veel ben tegengekomen op deze manier. Bedankt daarvoor.”