Angst verzwakt ons fundament

Angst verzwakt ons fundament
Angst verzwakt ons fundament

Angst verzwakt ons fundament

Door in angst te blijven leven, verzwakken we ons fundament! Door angst te bestrijden, versterken we ons fundament. Je kunt je fundament versterken door jouw angst te begrijpen. Waar komt ze vandaan? Hoe is ze jou van dienst geweest? Daarna laat je deze los en integreer je de instinctieve reacties die je hierop ervaart. Zorgt het ervoor dat je wilt wegrennen of je verbergen? Of wordt je boos en actief, of verlamd en verward?

Onze angst

Je kunt je angsten zien als draken. Zij bestaan als bondgenoot van zelfbehoud. Ook leren zij ons dat we belangrijk zijn en dat het nodig is dat we goed voor onszelf zorgen. Op het moment dat we de draak als bondgenoot herkennen, kan hij werkelijk worden bedwongen. Angst is de overtuiging dat er iets afschuwelijks kan gebeuren. Het verzwakt je fundament. Vertrouwen is de overtuiging dat er iets goeds zal gebeuren. Het versterkt je fundament.

Versterk je fundament

Wanneer je jouw lichaam toestaat de instinctieve reacties van je draken te vertonen, helpt dit het totaal beeld van de reactie op je oorspronkelijke trauma te voltooien. Je creëert een gezonder patroon als tijdens de voltooiing de angstcyclus doorbroken wordt. Hierdoor ontwikkel je kracht en je innerlijke hulpbronnen om in de toekomst een vergelijkbare dreiging het hoofd te kunnen bieden.

Leef vitaler

Beide overtuigingen regeren ons gedrag en beïnvloeden hoe we ons voelen. Angst verzwakt ons fundament en vertrouwen is het natuurlijke tegengif van je draak of meerdere draken. Zorg voor een sterk fundament en pak je angsten aan.

Via coaching of training kun je je kracht en innerlijke hulpbronnen leren aanspreken. Je leeft hierdoor vitaler!

Kijk voor kinderen op http://www.kindercoachingbetuwe.nl