Gevoelens toelaten

Je gevoelens als leidraad nemen

De meesten van ons hebben vertrouwen in ons lichaam en onze gevoelens verloren. Veelal in onze jeugd door gebeurtenissen of door onze cultuur hebben we pijn en vervreemding verdrongen. We  hebben deze proberen te negeren of analyseren, weg te redeneren, weg te stoppen door “leuke” dingen te gaan doen. Je veroordeelt ze. Je probeert ze te veranderen, maar ze blijven zoals ze zijn. Misschien denk je dat als je je gevoelens toelaat, ze sterker worden of uit de hand zullen lopen. Dat is juist niet waar!

Wat afgesplitst is en niet gevoeld, blijft hetzelfde.

De kans om te veranderen is voelen. Iets wat je negeert, raakt afgesplitst, geïsoleerd. Doe je dat met je gevoelens, dan blijven deze hetzelfde. Want ze krijgen geen aandacht die ze juist van je nodig hebben. Laat je gevoelens van je negatieve kanten toe. Als je zoiets, al is het maar even, in je lichaam voelt, krijgt het de kans om te veranderen.

Hoe?

Zit er in jou iets wat verkeerd, ziek of gestoord is, laat dat er vanbinnen maar zijn en haal rustig adem. Dit is de manier waarop het verder kan komen en de aandacht kan krijgen die het nodig heeft. Hiermee geef je ruimte om te veranderen. Want juist als ze er niet mogen zijn worden je gevoelens sterker en doen meer pijn!

Je gevoelens ruimte geven

Geef ruimte aan je gevoelens en ga met ze in gesprek! Ze willen je iets vertellen. Als je naar je lijf luistert, leidt dit tot inzicht, lichamelijke ontspanning en positieve verandering in je leven. Je gaat jezelf beter begrijpen, je gaat je beter voelen en je gaat je leven meer inrichten als je het zelf wilt.

 

Via coaching en training kun je dit leren en zelf toepassen in je dagelijks leven.