Geluksmomenten

Geluksmomenten

Geluksmomenten hebben altijd te maken met een positieve emotie. En geluksmomenten hebben iets te maken met ‘opgaan in het moment’. Dat wil zeggen: een positief gevoel dat niet onderbroken wordt door storende gedachten of gevoelens. Daarom kun je geluk definiëren als ‘ongestoorde positieve emotie’.

Weer in het moment zijn

Ik kan opnieuw genieten van iets wat ik heb beleefd en positieve emoties opriep. Bijvoorbeeld een concert dat ik heb bijgewoond en waarvan ik geraakt werd door de muziek. Ik liet me op dat moment meevoeren door de muziek en kon niet stil blijven staan. Ik moest bewegen en het voelde heerlijk! Bij het vertellen over mijn ervaringen voel ik weer de blijdschap. Want er komt een glimlach op mijn gezicht en met stralende ogen beweeg ik op de muziek alsof ik weer in dat moment ben.

Geluksmomenten en minder leuke gebeurtenissen

Maar er zijn niet alleen maar leuke gebeurtenissen in ons leven. En ook deze roepen emoties op als we aan ze terug denken. Vaak zijn dit minder positieve emoties die ons blokkeren in het huidige moment. Want waar het op neer komt is dat onze emotie verstoord kan raken door hoe we ons iets herinneren. Feitelijk hoeft het niet zo te zijn. Je kunt denken aan je schuldgevoelens en schaamte over wat jou is overkomen. Of dat je boos blijft op een ander of angst hebt over iets. Maar in hoeverre is dit terecht? En wat doe je hiermee, blijf je erin zitten?

Bij je gevoelens zijn en niet erin

In relatie zijn met wat je vanbinnen ervaart, geeft je de kans om bij je gevoelens te zijn, niet erin. Een innerlijke relatie maakt het mogelijk om voor jezelf helend aanwezig te zijn. Je kunt een luisterend oor bieden, al gaat het om jezelf. Ervaren hoe het als geheel voelt. Als je er middenin zit, is het moeilijker te weten wat het is, zoals het voor een vis moeilijk is om te weten wat water is.

Felt sense, wat is dat?

De ‘felt sense’ of ervaren gevoel is een ruim bewustzijn in contact met wat er op dat moment speelt. Het is tegelijk de deur naar het gebied waar het persoonlijke samenvalt met het onbeperkte. In hoeverre kun je contact maken met je bewustzijn om te ervaren wat er op dat moment speelt? Naar binnen kijken en innerlijk voeling krijgen met jezelf. Het stelt je in staat te ontdekken waar in je leven je bent vastgelopen, waar je verkrampt bent, waar je je geremd voelt en waar je in je ontplooiing wordt belemmerd. En het helpt je daarin iets te veranderen als je hiermee contact krijgt.

Wat ik bied om in balans te leven

Ik bied een luisterend oor en een veilige ruimte om jou in staat te stellen de kern van de boodschap te horen en erbij te blijven. In contact blijven met hoe je op dit moment in je lichaam voelt dus niet laten afleiden door het verleden, fantasieën, angst voor de toekomst.

Wil je werken aan je blokkades, bel of mail voor een afspraak. Kennismaking is gratis!