Aarden vergroot je vitaliteit

Aarden vergroot je vitaliteit

Omdat aarden onze vitaliteit vergroot, kunnen we nooit te veel aan aarden werken. Onze cultuur kan ons (voortdurend) scheiden van onze ondergrond. Culturele programmering kan ons verzwakken door dingen te vermijden of veroordelen. Want juist die dingen die ons maken tot wie we echt zijn en maken dat we vitaal leven, doen we niet.

Door aarden een levend lichaam

“Als je een levend lichaam hebt, kan niemand je vertellen hoe je de wereld moet ervaren. En niemand kan je vertellen wat waarheid is, omdat je deze zelf ervaart. Het lichaam liegt niet.”  STANLEY KELEMAN

“Zo waar!”, dacht ik toen ik de verhalen van vrouwen beluisterde tijdens de Storytelling van Stichting DIVC. Ikzelf ben op 25-jarige leeftijd van Suriname naar Nederland toegekomen. Een vrijwillige keus waar ik geen spijt van heb. In het dagelijks leven sta ik niet steeds stil bij waar ik vandaan kom. Maar ik weet dat het onmogelijk is om geen rekening te houden met cultuur. Belangrijk voor mij is om mijn eigen beperkingen te leren kennen.

Eigen grenzen accepteren

Een beperking is een grens die ons in staat stelt te omvatten, en zo te ontvangen en te bouwen. Een grens stelt een noodzakelijke beperking die ons in staat stelt iets te hebben dat heel is, specifiek is.
Door goed geaard te zijn, kunnen we contact hebben met ons lichaam en de buitenwereld, zorgen voor onszelf, zelfbehoud. Dit draagt bij aan het vermogen om voorspoed te creëren. Je eigen grenzen kennen helpt je in staat te stellen te concentreren op wat je wil. Er duidelijk over te zijn. Je gaat ervoor staan en bent in staat zijn om hieraan vast te houden. Lang genoeg om manifestatie te laten plaatsvinden.

Fundament voor vitaliteit

We kunnen voldoen aan fundamentele overlevingsbehoeften op manieren die zekerheid bieden, stabiliteit en genoeg vrijheid om het overlevingsbewustzijn te ontstijgen. Want om ergens goed in te worden, moeten we telkens weer oefenen en tot die activiteit beperken, totdat we haar onder de knie hebben. Als je onrealistisch hecht aan vrijheid en tegenzin hebt om beperking te accepteren, kun je geen voorspoed manifesteren.

Leer aarden

Aarden vergroot ons vertrouwen in onszelf en de wereld, ons gevoel van veiligheid en zekerheid en voorziet in bloei en ontspanning. Want aarden vergroot je vitaliteit! Hoe kun je dit bereiken? Via coaching en training kun je hieraan werken!

Voor kinderen, kijk op http://www.kindercoachingbetuwe.nl