Tekenen om dieper te kijken

Omdat tekenen een oefening is in kijken, kun je slecht zijn in tekenen en er toch een hoop uithalen!

Als volwassenen doen we dat niet echt, tekenen. Veelal lopen we rond in een wolk van herinnering en angst. Tekenen is gewoon een andere manier van kijken. Bewust worden van wat we zien en wat dat met ons doet. Het helpt ons in het moment te leven en ons te concentreren op wat we zien. Hoe ziet iets er echt uit, zonder het door onze bril met gedachten (herinneringen) in te kleuren? Het geheel. Dus niet alleen het deel dat iets of iemand eng, naar, vervelend maakt maar ook de schoonheid van iets of iemand.

Waarnemen

We hebben onze eigen voorkeur in zintuiglijke waarneming. Visueel (zien), Auditief (horen), Kinesthetisch (gevoel) en Auditief Digitaal (denken). Tekenen kan een manier zijn om een plek of moment dieper te ervaren. Want je gaat focussen op wat je ziet en dat proberen te tekenen. Wil je afremmen en aandacht besteden aan wat er in je omgaat, pak dan potlood en papier en begin te tekenen wat je ziet.

Als je iets bewust hebt onthouden, onthoud je dat voor altijd. Het is blijvend, want jij doet het zelf. De informatie is opgeslagen in je brein. En deze opgeslagen informatie zorgt ervoor dat we op een bepaalde manier handelen, denken, leven, naar situaties kijken. Soms is iets moeilijk onder woorden te brengen. Misschien is tekenen dan een manier voor jou om bewuster te worden van wat er speelt.  Tekenen is als een meditatie oppakken.

Je wereld mooier maken

Nogmaals, je hoeft geen tekenaar te zijn, maar je haalt er toch een hoop uit! Misschien helpt dit jou schoonheid te ontdekken die je hebt gemist. Het kan de wereld mooier maken doordat je meer ziet. In beeld brengen wat je bezighoudt en bewust kiezen wat je daarmee wil doen. Je coachvraag helder krijgen en gericht met je blokkades aan de gang gaan. Iets een plek geven of opruimen, want het klopt niet, het is niet waar, enzovoorts.

Ik help je graag hiermee!