Vitaliteit en een glimlach

Vitaliteit en een glimlach in je dagelijks leven

Ik las laatst de volgende tekst: “Een glimlach kost niets en brengt veel op. Het maakt niet armer wie hem geeft, wel rijker wie hem krijgt.” Verder ging het over oordelen en gedachten waar we niet vrij van zijn. Dat geeft niet. De enige bedoeling is om ze op te merken en vriendelijk te zijn. Daarvoor kun je gebruik maken van een innerlijke glimlach.

Oordelen en gedachten

Vorige week stond ik te wachten om af te rekenen in de supermarkt.  Even snel boodschappen doen en gauw thuis, dacht ik toen ik van huis ging. Had lekker efficiënt al zelf alles gescand en moest alleen nog betalen. Maar voor mij stond iemand af te rekenen en het duurde “lang”! Toevallig was er bij die kassa een spiegelwand waarin ik mezelf zag. Ik schrok van mijn boze blik. Hmmmm. Want wat maakte mij zo boos?

Ik stoorde me aan de “trage” caissière en de “lastige” klant die allerlei vragen stelde. Ggrr! Wilde aan het begin van de dag even boodschappen halen voordat ik mijn werkdag begon. En nu liep ik vertraging op! “Foute” keuze, want mijn planning liep in de soep!

Innerlijke glimlach

Toen mijn gedachten en oordelen intern de revue passeerde kreeg ik een glimlach op mijn gezicht. Ik werd rustiger en zag meer de “vriendelijke” caissière en de “blije” klant die “goed” geholpen werd. En de tijd die dit kostte? Tja, viel best mee. De grap was dat de caissière voor mij ook “extra” tijd nodig had. Ik had een fout gemaakt bij het scannen en te veel betaald. Moest gecorrigeerd worden en dat deed ze zo vriendelijk en snel!

Onderweg naar huis had ik nog steeds de glimlach op mijn gezicht. Die werd beantwoord door passanten met ook een goedemorgen erbij! Thuis aangekomen was de ergernis er helemaal uit en begon ik op tijd met wat ik me had voorgenomen te doen. Fris en vitaal werd mijn planning afgewerkt voor de dag. Want de glimlach was niet van mijn gezicht af te slaan. Zo’n heerlijk gevoel!