Immobiliteit en vitaliteit

Immobiliteit-en-vitaliteitHoe herken je bij jezelf immobiliteit?

Je ervaart blokkades in bepaalde situaties als plotselinge bewegingloosheid doordat je zintuigen iets opvangen. Of je bent onwrikbaar in standpunten waarbij je niet in staat bent je ook in de ander te verplaatsen, te luisteren. Handelt passief in plaats van assertief, stilstand in je werk of privé omgeving. Je merkt het wel, maar doet er niets mee. Gevolg: je voelt je niet helemaal lekker, ervaart het als vervelend en je energie wordt minder.

Immobiliteit

Het is begrijpelijk dat we immobiliteit proberen te vermijden, maar voor deze strategie betalen we een prijs. Datgene waar we voor weglopen, achtervolgt ons. Denk bijvoorbeeld aan een bal onder water drukken. Zodra je even de druk verslapt, komt de bal boven water. Je moet steeds kracht op de bal houden en dat kost energie! Voor alles wat je brein-lichaam als gevaarlijk registreert en wat je probeert te vermijden, wordt je achtervolgd als je ervoor wegloopt.

Onderdrukken, resultaat korte termijn

Op korte termijn lijkt het onderdrukken van gewaarwordingen van immobiliteit een manier om verlamming en hulpeloosheid uit te stellen. Maar na verloop van tijd wordt duidelijk dat deze ontwijkende handelingen absoluut niet tot het gewenste resultaat leiden. Je verlengt hiermee alleen het onvermijdelijke en je ervaart vervelende sensaties die soms lijken op ziektebeelden, maar het niet zijn!

Wat als je kiest voor de lange termijn?
Immobiliteit-en-vitaliteit

Pak je angst, verwarring, schuld en schaamte aan. Kies voor coaching waarbij je aan de slag gaat met je blokkades en deze via je lichaam oplost. Naarmate je meer openstaat voor het accepteren van je intense sensaties zal je capaciteit voor gezonde agressie (assertiviteit), plezier en goedheid toenemen.

Je autonomie, authenticiteit en assertiviteit vergroot je hiermee! Ik ondersteun je graag hiermee.